Ansökningsperioden för Open Stage 2023 börjar i februari

Vad är Open Stage?

Open Stage är en årlig konsertserie på Esplanadestraden, vars artister väljs ut genom en öppen ansökan. Open Stage välkomnar körer, sånggrupper, instrumentalensemblen, dans- och cirkusskolor och andra föreställningar.

Ansökningsperioden för år 2023 är 15.2–12.3.2023​​​​​​​


OPEN STAGE är riktat till föreningar, körer och passionerade amatörer. Man får inget arvode och ingen ersättning för OPEN STAGE-uppträdanden.


I år deltar Radio Helsinki i OPEN STAGE-programmet!

En del av konserterna kommer att sändas i Radio Helsinki under sommaren.Radio Helsinki kuraterar de artister på Esplanadestraden, vars OPEN STAGE-uppträdanden sänds i Radio Helsinki!  


Information om estraden

Esplanadestraden är 9,5 meter bred och 5,5 meter djup. I tillägg finns det framför den egentliga glasbyggnaden en 2,5 meter djup utomhusscen. Under scenen finns det ett utrymme för uppträdarna, två wc och en liten kokvrå.

På Esplanadestraden finns det endast under sommartid ett kompakt ljudåtergivningssystem och en liten belysningsutrustning.

Mer information om scenen och utrustningen: espanlava@hel.fi


Andra uppträdanden på esplanadestraden

Esplanadestraden bjuder på framföranden hela sommaren. Programmet omfattar högklassiga festivaler och temadagar, där vi får höra vårt lands toppartiser, internationella gästartister och överraskande artistkombinationer. Arrangörerna för varje festival och evenemang rekryterar själv artisterna till dessa evenemang och ansvarar för artisternas avtal och arvoden. Till dem ordnas ingen öppen ansökning.

Hittar du ingenting intressant i estradens program? Man kan hyra estraden för sitt eget evenemang. Läs mer här.