Tietoa meistä

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä.

Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään nuoria ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta. Talvikaudella estradilla nähdään taidetta, ja pimeään aikaan lavalla ovat loistaneet mm. Lux Helsingin valoteokset.

Kesiä ovat perinteisesti rytmittäneet Suomen pisimmäksi jazzfestivaaliksi kutsuttu Jazz-Espa, uutta kansanmusiikkia kattavasti esittelevä Etno-Espa sekä rouhea Roots-Espakin. Espan lavalla kuhisee myös Taiteiden yön, Helsinki-päivän ja muiden suurtapahtumien aikana.

Esitykset jatkuvat toukokuusta aina alkusyksyyn saakka. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti tiistaista perjantaihin klo 12.00, 16.30 ja 19.00 sekä lauantaisin klo 12.00 ja 15.00. Tarkista ohjelma-ajat tapahtumakalenteristamme. Tule ajoissa paikalle, niin varmistat istumapaikan! Esitysten aikana virvokkeita voi nauttia vaikkapa vastapäisen Ravintola Kappelin terassilta.


ESPAN LAVAN HISTORIA

Ensimmäinen, joskin vaatimaton musiikkipaviljonki rakennettiin ravintola Kappelin edustalle vuonna 1881.


Seuraa somessa!

Espan lavalla on aktiivista toimintaa myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Tavataan somessa!


Olemme osa Helsingin kaupunkia

Entinen Helsingin kulttuurikeskus ja Espan lava yhtenä sen toimipaikoista sulautui hallinnollisesti osaksi Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa 1.6.2017 kaupungin organisaatiouudistuksen myötä.