Tietoa meistä

Helsingin perinteisin kesälava

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä.

Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään nuoria ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta. Talvikaudella estradilla nähdään taidetta, ja pimeään aikaan lavalla ovat loistaneet mm. Lux Helsingin valoteokset.

Kesiä ovat perinteisesti rytmittäneet Suomen pisimmäksi jazzfestivaaliksi kutsuttu Jazz-Espa, uutta kansanmusiikkia kattavasti esittelevä Etno-Espa sekä rouhea Roots-Espakin. Espan lavalla kuhisee myös Taiteiden yön, Helsinki-päivän ja muiden suurtapahtumien aikana.

Esitykset jatkuvat toukokuusta aina alkusyksyyn saakka. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti iltapäivällä ja illalla keskiviikosta perjantaihin, viikonloppuisin on erilaisia teemapäiviä. Tarkista ohjelma-ajat tapahtumakalenteristamme. Tule ajoissa paikalle, niin varmistat istumapaikan! Esitysten aikana virvokkeita voi nauttia vaikkapa vastapäisen Ravintola Kappelin terassilta.

Espan lava kuuluu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yleisiin kulttuuripalveluihin. 

Seuraa somessa

Espan lavalla on aktiivista toimintaa myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät: 

ESPAN LAVAN HISTORIA

Ensimmäinen, joskin vaatimaton musiikkipaviljonki rakennettiin ravintola Kappelin edustalle vuonna 1881.

Olemme osa Helsingin kaupunkia

Espan lava kuuluu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yleisiin kulttuuripalveluihin.

Savoy-teatteri vastaa Espan lavan toiminnasta ja ohjelmasta. (Liity kanta-asiakkaaksi -nappula ohjaa sen vuoksi Savoy-teatterin asiakkaaksi.)