Tietoa meistä

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä.

Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään nuoria ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta. Talvikaudella estradilla nähdään taidetta, ja pimeään aikaan lavalla ovat loistaneet mm. Lux Helsingin valoteokset.

Kesiä ovat perinteisesti rytmittäneet Suomen pisimmäksi jazzfestivaaliksi kutsuttu Jazz-Espa, uutta kansanmusiikkia kattavasti esittelevä Etno-Espa sekä rouhea Roots-Espakin. Espan lavalla kuhisee myös Taiteiden yön, Helsinki-päivän ja muiden suurtapahtumien aikana.

Esitykset jatkuvat toukokuusta aina alkusyksyyn saakka. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti tiistaista perjantaihin klo 12.00, 16.30 ja 19.00 sekä lauantaisin klo 12.00 ja 15.00. Tarkista ohjelma-ajat tapahtumakalenteristamme. Tule ajoissa paikalle, niin varmistat istumapaikan! Esitysten aikana virvokkeita voi nauttia vaikkapa vastapäisen Ravintola Kappelin terassilta.


ESPAN LAVAN HISTORIA

Ensimmäinen, joskin vaatimaton musiikkipaviljonki rakennettiin ravintola Kappelin edustalle vuonna 1881.


Seuraa somessa!

Espan lavalla on aktiivista toimintaa myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Tavataan somessa!


Olemme osa Helsingin kulttuurikeskusta

Espan lava on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen paikoista. Helsingin kulttuurikeskus kehittää kulttuurisesti rikasta pääkaupunkiseutua edistämällä taidetta, kulttuuria ja luovuutta. Kaupunkilaisille suunnattuja palveluja ovat kulttuuritapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Helsingin kulttuurikeskus haluaa palveluillaan varmistaa, että kulttuuri on monimuotoista ja kaikkien saavutettavissa.

​​​​​​​Espan lavan lisäksi Helsingin kulttuurikeskus tarjoaa palveluitaan ja kulttuuriohjelmaa Vuosaaressa Vuotalossa, itäisessä Helsingissä Stoassa, läntisessä Helsingissä Kanneltalossa, pohjoisessa Helsingissä Malmitalossa sekä keskustassa Savoy-teatterissa, lasten ja nuorten taidekeskus Annantalossa, kansainvälisessä kulttuurikeskus Caisassa.

Talot järjestävät oman profiilinsa mukaista ohjelmaa läpi vuoden. Kesäisin myös Espan lava täydentää Helsingin kulttuurikeskuksen ohjelmatarjontaa. Toimipaikkojen tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän kanssa.

Kulttuurikeskus jakaa avustuksia ja apurahoja taide- ja kulttuurialan organisaatioille, yhteisöille ja taiteilijoille sekä tarjoaa taiteilijoille hyvin varustettuja esitystiloja eri puolilta Helsinkiä. Ateljeetiloja ammattitaiteilijat voivat hakea Harakan saaresta, ja Eläintarhan huvila tarjoaa tukea vierailevien ulkomaalaisten taiteilijoille asumiseen.