Esiintymään Espan lavalle?

Haku Espan lavan kesän 2021 Open Stage -ohjelmaan on alkanut!

Kesän 2021 OPEN STAGE -ohjelman haku on käynnissä 17.2.–14.3.2021. Lue alta lisää Open Stagesta ja hae mukaan tästä.

OPEN STAGE -tapahtumia vietetään toukokuusta elokuuhun keskiviikosta lauantaihin (15.5.–23.7. ja 13.8.–29.8.2021 välisenä aikana).

OPEN STAGE on suunnattu yhteisöille, kuoroille ja intohimoisille harrastajille. Open Stagen keikoista ei makseta palkkaa tai korvauksia.

Toivotamme kuorot, lauluyhtyeet, soitinyhtyeet, tanssi- ja sirkuskoulut ym. tervetulleiksi OPEN STAGElle!


MUUT ESIINTYMISET ESPAN LAVALLA

Espan lavalla on esityksiä läpi kesän. Ohjelmistossa on korkeatasoisia festivaaleja ja teemapäiviä, joissa kuullaan maamme ykkösartisteja, kansainvälisiä vierailijoita ja yllättäviä esiintyjäkombinaatioita. Kunkin festivaalin ja tapahtuman järjestäjät rekrytoivat suoraan esiintyjät näihin tapahtumiin ja vastaavat esiintyjien sopimuksista ja palkkioista. Niihin ei järjestetä avointa hakua.

OPEN STAGE -hakuohjeet

Open Stage -esiintymisten hakuaika on 22.2.–14.3.2021. 
​​​​​​​Täytä lomake huolellisesti ja kerro kuvauksessa oleelliset asiat esityksestäsi. Esiintyjien lukumäärä ja soittimisto ovat tärkeitä mainita, samoin genre.

Huomioithan, että lavan lasiseinien tuoma akustiikka sekä keskeinen sijainti rajaa pois kovan äänenvoimakkuuden. Esityksistä ei makseta palkkaa tai korvauksia, niiden ideana on tarjota mukaan hakeneille harrastajille ainutlaatuinen estradi esiintymiseen Helsingin ytimessä.

Voit valita hakemuksessasi kolme toivepäivämäärää tai periodin kesän ajalta. 

Valintaamme helpottaa, mikäli tuot kuvauksessa esiin, miten esityksesi soveltuu valintakriteereihimme:

  • soveltuvuus Espan lavalle teknisten vaatimusten ja sisällön osalta
  • yhteisöllisyys ja taiteellinen taso: OPEN STAGE on suunnattu yhteisöille ja intohimoisille harrastajille, sisällön laatu on silti luonnollisesti tärkeä osa valintakriteerejä
  • suosimme: kansanmusiikki, maailmanmusiikki, blues, swing, pop, jazz, lastenesitykset, klassinen, ooppera, kuoromusiikki, poikkitaiteelliset esitykset

Linkki ääninäytteeseen tai videoon on edellytys hakemiselle.

Musiikkinäytteen voi toimittaa myös esim. CD-muodossa osoitteeseen Savoy-teatteri/Espan lava, PL 13403, 00099 Helsingin kaupunki.

Täytäthän hakulomakkeen kaikki kohdat huolella! Huomioithan, että hakijoita on moninkertaisesti suhteessa avoimiin esiintymisaikoihin, ja että tavoitteenamme on laatia jälleen monipuolinen, tuore ja laadukas kesäohjelmisto. 

Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä toukokuun 2021 aikana. Mikäli kävisi niin ikävästi, että koronavirus estäisi tulevana kesänä yleisötilaisuuksien järjestämisen, tarjoamme Open Stageen valituille mahdollisuuden osallistua Virtual Open Stageen, jossa he pääsevät esittämään ennalta nauhoittamaansa tallennetta Espan lavan some-kanavissa.

Tänä vuonna Open Stage -ohjelmassa on mukana Radio Helsinki! 
​​​​​​​Osa konserteista tullaan lähettämään kesän aikana Radio Helsingin taajuuksilla. Radio Helsinki kuratoi Espan lavalle valituista esiintyjistä ne, joiden Open stage -keikka lähetetään Radio Helsingissä!  


Tietoa lavasta

​​​​​​​Espan lavan leveys on 9,5 metriä ja syvyys 5,5 metriä.

Tämän lisäksi varsinaisen lasirakennuksen edessä on noin 2,5 metriä syvä ulkonäyttämö. Lavan alla on tila esiintyjiä varten, kaksi wc:tä ja pieni keittonurkkaus.

Lisätietoja lavasta ja kalustosta: espanlava@hel.fi